Opleiding Level 1 in Nijmegen – Start 30.09.2020 (18 studiedagen)

1-jarige opleiding tot docent

Datum: 30/09/2020 t/m 09/06/2021

Tijd: 12:00 - 18:00

Kosten: € 2045,-

Locatie: Nijmegen

Docent: Anne Hering en Charlotte Cortooms

Lesmateriaal: Er zal een uitgebreide Syllabus worden uitgereikt

Praktische informatie:

18 woensdagen
Taal: Nederlands
Vereiste vooropleiding: Geen specifieke vooropleiding vereist
Registratie: certificaat

Deel deze opleiding:

Ja! Ik meld me graag aan voor de opleiding:

"Opleiding Level 1 in Nijmegen – Start 30.09.2020 (18 studiedagen)"

Reis/Opleiding
Bezig met versturen

Meer info:

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en dat aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken: Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Deze Chinese gezondheidsoefeningen kunnen door iedereen in korte tijd geleerd en beoefend worden.

De opleiding is zowel theoretisch als praktisch van opzet. Centraal binnen de opleiding tot Zhineng Qigongleraar staat het activeren van je lichaamsqi met als doel lang, gezond en gelukkig in het leven te staan. Naast het ontwikkelen van de eigen vaardigheid en het aanleren van de oefeningen aan anderen wordt er aandacht besteed aan de theoretische onderbouwing van Zhineng Qigong.

 

Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?

Je wilt meer leren over de achtergronden van Qigong en Zhineng Qigong.
Je wilt je de basismethodes en theorieën van Zhineng Qigong eigen maken.
Je wilt je eigen gezondheidsniveau verbeteren.
Je wilt leren hoe je het aangeleerde doorgeeft aan jouw toekomstige studenten.
Je wilt ervaren wat de uitwisseling van lichaams- en Hunyuan Qi met je doet.
Je zoekt een omgeving met een veilig en betrouwbaar leerproces.
Je bent bereid om je persoonlijk te ontwikkelen.
Ook goed om te weten

  • Zhineng Qigong is door de Chinese overheid als de meest effectieve van de elf erkende Qigongvormen aangewezen.
  • Het docententeam heeft meer dan 15 jaar ervaring in het opleiden van Zhineng-Qigongdocenten.
  • Het team volgt jaarlijks meerdere workshop bij leraren uit het Huaxia Center van Dr. Pang Ming waardoor zij van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn.
  • Er wordt gewerkt in een besloten groep, die op hetzelfde moment start en ook op hetzelfde moment eindigt.
  • De opleiding is een unieke kans om gestructureerd Level 1 aangeleerd te krijgen, inclusief de handvatten om daarin zelf te gaan doceren.

De opleiding tot Zhineng-Qigongleraar duurt 1 schooljaar. Tijdens het schooljaar komen de studenten 18 keer bij elkaar om de lessen te volgen. De opleiding vindt plaats in Nijmegen. In het basisjaar wordt Level 1 van Zhineng Qigong aangeleerd, verdiept en beoefend. De basisoefeningen zijn de Lift Chi up Pour Chi down Methode, de Three Centers Merge Methode, Wallsquats en de La Chi Methode. Er is een uitgebreid manual over de basistheorie van Zhineng Qigong zodat de studenten niet alleen de oefeningen leren, maar ook de theorie achter de Zhineng Qigong ontdekken en zich eigen maken. De theoretische onderbouwing is even belangrijk als het goed uitvoeren van de meditatieve bewegingen.

 

Introductiemiddagen: Op diverse dagen wordt er een introductiemiddag georganiseerd om kennis te maken met de opleiding Zhineng Qigong. De introductiemiddagen zijn te vinden op de workshoppagina van deze website.

 

Studiemateriaal: Tijdens de lessen worden uitgebreide syllabi uitgereikt.

Aanbevolen studiemateriaal: 1 DVD Zhineng Level 1, 1 CD Level 1
Aanbevolen literatuur: Zhineng Qigong kracht en rust uit het verre oosten van Anne Hering, Basic Theories and Methods of Zhineng Qigong van Dr. Pang Ming, Life More Abundant ISBN 0-7414-0073-1, A complete guide to Chi-Gung van Daniel Reid ISBN 978-1-57062-543-5

 

Thuisstudie

Praktijk: Tijdens deze studie werk je aan drie gongs. De eerste gong die je doet, is de Lift Chi Up Pour Chi Down Methode. Een Lift Chi Up Pour Chi Down oefening voor een beginnend student duurt ca. 20 minuten. Er zijn voldoende hulpmiddelen (dvd’s, cd’s) om je in het begin van de gong te ondersteunen. Na de gong van de Lift Chi Up Pour Chi Down Methode doe je tegelijkertijd de gongs van de Wallsquats en de Three Centers Merge Methode. Deze gongs zijn een goede combinatie. Je begint met het staan in de Three Centers Merge Methode en aansluitend voer je de Wallsquats uit. De Wallsquats worden rustig opgebouwd. Het werken aan de gongs betekent dat je gedurende de studie ca. 30 minuten per dag met de praktijk van de Zhineng Qigong bezig bent. De gongformulieren lever je aan het einde van de studie samen met het portfolio in.
Theorie: Je bereid de theorie voor de volgende les voor. De tijd die je er gemiddeld aan besteed is uiteraard per persoon verschillend. Wij schatten in dat een student hier gemiddeld 1 – 2 uur mee bezig is per les.

Theorietentamen en -examen

In januari wordt een halfjaarlijks tentamen afgenomen. Hierin wordt de lesstof bevraagd van het manual die tot dan in de lessen is behandeld. Indien minimaal 80% van de lessen is gevolgd, wordt tijdens de laatste studiedag de mogelijkheid geboden tot het afleggen van een examen. Het examen gaat over de hele inhoud van het manual en de lessen. Indien aan alle voorwaarden is voldaan wordt een certificaat uitgereikt.

Praktijkexamen

Aan het einde van het schooljaar lever je de gongformulieren van de Lift Chi up Pour Chi down Methode, de Three Centers Merge Methode en de Wallsquats in. In les 16 en 17 zijn de praktijkexamens waar elke student 15 minuten les geeft. Het lesgeven wordt tijdens de opleiding goed voorbereid. In les 16 en 17 wordt ook de eigen vaardigheid van de basisoefeningen beoordeeld.

Vervolgstudie

Na deze 1-jarige opleiding is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgstudie Zhineng Qigong level II of de Masterclass. Meer informatie over deze opleidingen vind je op deze website.

 

Docenten

ANNE HERING beoefent Zhineng Qigong sinds 1999. Toen zij Zhineng Qigong leerde kennen, heeft zij er bewust voor gekozen die bewegingsleer te gaan beoefenen en aan zoveel mogelijk mensen door te geven. Geïnspireerd door de jaarlijkse training in China en haar nauwe samenwerking met Chinese Masters is zij erin geslaagd Zhineng Qigong tot het middelpunt van haar werkzame leven te maken. In 2000 richtte zij in Duitsland het Zhigong Instituut op, dat sinds 2006 ook in Nederland actief is. Inmiddels heeft zij samen met het team van het Zhigong Instituut in Europa meer dan 300 leraren gecertificeerd. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Zhineng Qigong leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.

CHARLOTTE CORTOOMS is tijdens haar studie voor shiatsu-therapeut in 2004 begonnen met de Wudang qigong. Gefascineerd door de holistische benadering van de Traditionele Chinese Geneeswijze, die geheel terugkomt in de Zhineng Qigong, is ze jaarlijks workshops gaan volgen bij Master Yuantong Liu om in 2016 de 3-jarige Masterclass af te ronden. Tijdens haar opleiding tot Zhineng Qigong leraar Level 1 in 2009 is ze begonnen met het geven van workshops en wekelijkse lessen in Zhineng Qigong en dat doet ze nog steeds met veel plezier en enthousiasme.