Zhineng Qigong Level 3: 1-jarige vervolgopleiding vanaf 21 oktober 2024 in Epe

Zhineng Qigong Level 3: 1-jarige vervolgopleiding vanaf 21 oktober 2024 in Epe

Zhineng Qigong Level 3: 1-jarige vervolgopleiding vanaf 21 oktober 2024 in Epe

In het derde niveau van Zhineng Qigong verzorg je de vijf Yin (Zang) organen: het hart, de longen, de lever, de milt en de nieren. Je voedt niet alleen het fysieke orgaan maar ook, veel belangrijker, de emoties en de mentale activiteiten. Als je Level 3 beoefent, versterk je dus de functies van je organen en breng je je emoties en mentale activiteiten in balans. Het resultaat van de regelmatige beoefening van de level 3 oefeningen is dat de menselijke Hunyuan Qi is geïntegreerd: zowel van binnen als van buiten zijn we één. Met 'van binnen' bedoelen we de organen en de meridianen en met 'van buiten' het fysieke lichaam: ‘de 100 botten’, de vier ledematen, de vijf zintuigen en de zeven paleizen (de zeven openingen van je hoofd). Als je dit niveau bereikt, dan heb je meer dan genoeg interne Qi. Dan is je geest rustig en vredig, zijn je pezen zacht, je botten sterk, en je lichaam gezond en mooi. Geest en lichaam zijn in harmonie.

Datum: 21/10/2024 t/m 22/05/2025

Tijd: Gedurende 1 studiejaar in 4 modules van 4 lessen van 10.00 tot 17.00 uur

Kosten: De kosten van dit studiejaar bedragen € 2043,- (incl. syllabus, 2 theorie en 1 praktijkexamen).

Locatie: Bungalowpark 'De Rietberg' in Epe www.derietberg.nl

Doelgroep: studenten die Zhineng Qigong level 1 en 2 hebben afgerond

Docent: Anne Hering

Lesmateriaal: een uitgebreide handleiding over de theorie van Zhineng Qigong Level 3

Praktische informatie:

Data:
21 - 24 oktober 2024
6 - 9 januari 2025
24 - 27 maart 2025
19 - 22 mei 2025

Deel deze opleiding:

Ja! Ik meld me graag aan voor de opleiding:

"Zhineng Qigong Level 3: 1-jarige vervolgopleiding vanaf 21 oktober 2024 in Epe"

Reis/Opleiding
Bezig met versturen

Meer info:

De opleiding tot Zhineng Qigong leraar level 3 bestaat uit 4 modules van telkens 4 lesdagen. Tijdens deze modules komen de studenten 16 keer bij elkaar om de lessen te volgen en wordt de Five Organs Hunyuan Form aangeleerd, verdiept en beoefend. De Methode bestaat uit 3 delen en 13 oefeningen. In deel 1 (oefening 1 t/m 4) werken we met externe en interne Hunyuan Qi. We integreren lichaam en geest met als doel jezelf voor te bereiden op het werken met de interne Qi van de organen. In deel 2 (oefening 5 t/m 10) werken we met de interne Qi van de organen. Bewegingen, visualisaties en klanken versterken de verspreiding van de Qi van de interne organen. Deel 3 (oefening 11 t/m 13) versterkt de transformatie en verbinding tussen de lichaamsqi en de Qi van de interne organen.

Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?

Je bent bekend met Zhineng Qigong en zoekt de verdieping binnen dit systeem.
Je wilt ervaren wat werken met interne Hunyuan Qi betekent.
Je wilt graag meer inhoud aanbieden aan je eigen studenten.
Je wilt je eigen vaardigheden verbeteren.
Je bent bereid om je persoonlijk te ontwikkelen.
Je zoekt een omgeving met een veilig en betrouwbaar leerproces.

Studiemateriaal

Tijdens de lessen wordt er een Nederlandstalige syllabus gehanteerd. Deze syllabus krijgt de student in een ringband op papier, maar is daarnaast ook digitaal beschikbaar in PDF via het studenten portaal. Een overzicht van de literatuurlijst met de verplichte en aanbevolen literatuur vind je op onze website: literatuurlijst.

Thuisopdrachten

Na de eerste helft en aan het einde van het studiejaar schrijf je een thuisopdracht. De eerste thuisopdracht gaat over de lesstof die je tot dan hebt behandeld. Het einde van het studiejaar sluit je af met een thuisopdracht dat gaat over de hele inhoud van de lesstof.
Mocht je onverhoopt de thuisopdracht niet halen of niet kunnen maken, dan is er een mogelijkheid tot herkansing. Daar zijn voor ons extra kosten aan verbonden in verband met organisatie en docent. Daarom brengen wij per herkansing € 93,- in rekening.

Praktijkexamen

In de laatste module is het examen eigen vaardigheid van de Five Organs Hunyuan Methode. Dat betekent dat je in staat bent om de hele oefening goed en zonder hulpmiddelen uit te voeren. In de laatste module zijn ook de praktijkexamens waar elke student individueel les geeft. Het lesgeven wordt tijdens de opleiding goed voorbereid.

Vereiste vooropleiding

Zhineng Qigong Level 2

Docenten

Alle docenten verbonden aan Academie Qing-Bai zijn vakbekwaam en didactisch geschoold. Elke docent heeft een eigen praktijk en geeft les vanuit zijn of haar deskundigheid en ervaring.

Anne Hering (hoofddocent) beoefent Zhineng Qigong sinds 1999. Toen zij Zhineng Qigong leerde kennen, heeft zij er bewust voor gekozen die bewegingsleer te gaan beoefenen en aan zoveel mogelijk mensen door te geven. Geïnspireerd door de jaarlijkse training in China en haar nauwe samenwerking met Chinese Masters is zij erin geslaagd Zhineng Qigong tot het middelpunt van haar werkzame leven te maken. In 2000 richtte zij in Duitsland het Zhigong Instituut op, dat sinds 2006 ook in Nederland actief is. Inmiddels heeft zij samen met het team van het Zhigong Instituut in Europa meer dan 300 leraren gecertificeerd. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Zhineng Qigong leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.

Charlotte Cortooms is tijdens haar studie voor shiatsu-therapeut in 2004 begonnen met de Wudang qigong. Gefascineerd door de holistische benadering van de Traditionele Chinese Geneeswijze, die geheel terugkomt in de Zhineng Qigong, is ze jaarlijks workshops gaan volgen bij Master Yuantong Liu om in 2016 de 3-jarige Masterclass af te ronden. Tijdens haar opleiding tot Zhineng Qigong leraar Level 1 in 2009 is ze begonnen met het geven van workshops en wekelijkse lessen in Zhineng Qigong en dat doet ze nog steeds met veel plezier en enthousiasme.

Testimonials

Vick Nieuwenhuis: ‘De tijd was rijp om de opleiding voor docent Zhineng Qigong level 3 te volgen bij de Qing Bai Academie. We leerden de Five Organs Hun Yuan methode aan. Een uitgebreide bewegingsvorm met 13 secties. De toegevoegde waarde was om te werken met mudra’s (:handposities die meridianen openen) en chanten (:klanken die door hun trilling vitaliseren). In vier modules van 4 dagen kwamen we in Epe bij elkaar. Deze bijzondere opleidingsvorm was intensief en paste heel goed bij het in balans brengen van de vijf Yin-organen en bijbehorende emoties. Anne Hering was als docent (zoals altijd) weer inspirerend, eerlijk, helder en integer. Met een enorme berg aan wijsheid, aandacht, efficiëntie en detail bleef ze ons stimuleren om de diepte in te gaan richting meer zelfheling. Enorme dank gaat uit naar Anne en de Qing Bai Academie voor wat mogelijk werd gemaakt. De groei van balans, rust, stevigheid, diepte en draagkracht die ik ontving, neem ik mee op mijn levenspad. Docent Zhineng Qigong level 3 biedt een waardevolle studie welke ik iedere geïnteresseerde aanraad.’ 

Petra Heirbaut: ‘Met enige terughoudendheid begon ik direct na mijn level 1 en 2 opleiding aan de level 3 opleiding. Ik vond het fijn om door te gaan met mijn vertrouwde studiegenoten en dat het nu 4 lesblokken zijn van 4 dagen. De ruimte van Anne in Epe is heel fijn. Je voelt dat die ruimte Zhineng Qigong ademt, doorleeft is en waar Anne heerlijk vrij les kan geven; de Liefde en plezier spatten ervanaf. Direct buiten de rust en natuur. Vier dagen achterelkaar zijn pittig en geven direct veel verdieping en verbondenheid, mede doordat de Five Organs HunYuan form emoties in beweging brengt. Vier dagen samen geeft daarbij steun, saamhorigheid terwijl er ook ruimte is om je terug te trekken. Direct in het derde lesblok voor de groep gezet worden was echt heel leerzaam. Ik ervaar in mijn communicatie naar anderen dat ik opener en directer ben geworden. Ik ‘zie’ ook sneller mijn eigen emoties, gedrag, kan sneller reflecteren en ook meer om mezelf lachen :-). KORTOM; ik heb een intensief half jaar achter de rug waarin ik veel geleerd heb, ik mag en kan nu op level 3 niveau les geven en voel ook dat ik pas aan het begin sta van deze prachtige, helende methode; ben er verliefd op geworden!’