Zhineng Qigong Level 2: 1-jarige vervolgopleiding vanaf 12 oktober 2024 in Amersfoort

Zhineng Qigong Level 2: 1-jarige vervolgopleiding vanaf 12 oktober 2024 in Amersfoort

Zhineng Qigong Level 2: 1-jarige vervolgopleiding vanaf 12 oktober 2024 in Amersfoort

Je hebt de opleiding Level 1 succesvol afgerond en hebt zin om door te gaan met leren, beoefenen en verdiepen van het tweede niveau van Zhineng Qigong: de Body and Mind Methode. Nadat je in de basisoefeningen van Zhineng Qigong Qi hebt uitgewisseld met de natuur en het Universum, ga je in het vervolgniveau van Zhineng Qigong deze uitwisseling verdiepen en laat je Qi dieper in je lichaam stromen, zodat je lichaam en geest nog vitaler worden. Het vervolgniveau van Zhineng Qigong behoort tot het interne Hunyuan stadium. Dat betekent dat je hele lichaam zich vult met Qi op het niveau van huid, spieren, pezen, bloedvaten, botten enz.

Datum: 12/10/2024 t/m 07/06/2025

Tijd: Gedurende 1 studiejaar op 16 zaterdagen van 12.00 tot 18.00 uur

Kosten: De kosten van dit studiejaar bedragen € 2043,- (incl. syllabus, 2 theorie en 1 praktijkexamen).

Locatie: Berghotel, Utrechtseweg 225, Amersfoort

Doelgroep: studenten die Zhineng Qigong Level 1 hebben afgerond

Docent: Anne Hering (hoofddocent), Floor Nelissen en Nynke Roukema

Lesmateriaal: We gebruiken een Nederlandstalige handleiding die je op papier krijgt tijdens de eerste les, maar die je ook als PDF kunt downloaden in het studentenportaal. Een overzicht van de literatuurlijst met de verplichte en aanbevolen literatuur vind je op de website van de Qing Bai (www.qing-bai.nl).

Deel deze opleiding:

Ja! Ik meld me graag aan voor de opleiding:

"Zhineng Qigong Level 2: 1-jarige vervolgopleiding vanaf 12 oktober 2024 in Amersfoort"

Reis/Opleiding
Bezig met versturen

Meer info:

De opleiding tot Zhineng Qigong leraar level 2 duurt 1 schooljaar. Tijdens het schooljaar komen de studenten 16 keer bij elkaar om de lessen te volgen. Klik hier voor het volledige rooster. De opleiding vindt plaats in Amersfoort en wordt georganiseerd door de Academie Qing Bai. In dit jaar wordt de Body and Mind methode aangeleerd, verdiept en beoefend. Deze Methode bestaat uit 10 delen. Alle delen hebben als doel de Qi nog dieper in het lichaam te laten stromen, de gewrichten te openen en lichaam en geest met elkaar te verbinden.

Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?

Je bent bekend met Zhineng Qigong en zoekt de verdieping binnen dit systeem.
Je wilt ervaren wat werken met interne Hunyuan Qi betekent.
Je wilt graag meer inhoud aanbieden aan je eigen studenten.
Je wilt je eigen vaardigheden verbeteren.
Je bent bereid om je persoonlijk te ontwikkelen.
Je zoekt een omgeving met een veilig en betrouwbaar leerproces.

Lesinhoud

In deze 1-jarige vervolgopleiding leer je gestructureerd de Level 2 Body en Mind Methode, met daarbij alles wat je nodig hebt aan kennis en kunde om daarin zelf te gaan doceren. Je gaat deze methode beoefenen en je gaat je er verder in verdiepen. De Methode bestaat uit 10 delen. Alle delen hebben als doel de Qi nog dieper in het lichaam te laten stromen, de gewrichten te openen en lichaam en geest met elkaar te verbinden.

Je ontvangt een handleiding waar de oefenstof in is beschreven, maar waarin je ook de theorie vindt die bij Level 2 hoort. Deze theorie is net zo belangrijk voor je eigen ontwikkeling en inzichten als het uitvoeren van de bewegingen.

Ook goed om te weten

  • Zhineng Qigong is door de Chinese overheid als de meest effectieve van de elf erkende Qigongvormen aangewezen.
  • Het docententeam heeft meer dan 15 jaar ervaring in het opleiden van Zhineng Qigong docenten.
  • Het team volgt jaarlijks meerdere workshop bij leraren uit het Huaxia Center van Dr. Pang Ming waardoor zij ‘up-to-date’ zijn.
  • Wij werken met een ‘besloten’ groep die op hetzelfde moment start en ook op hetzelfde moment eindigt.
  • De opleiding is een unieke kans om gestructureerd de Level 2 vorm aangeleerd te krijgen, inclusief de handvatten om daarin zelf te gaan doceren.

 

Studiemateriaal

Naast de Nederlandstalige handleiding vind je op de website van de Qing Bai een overzicht van de literatuurlijst met de verplichte en aanbevolen literatuur. Kijk hier voor meer informatie: literatuurlijst.

Thuisopdrachten

Na de eerste helft en aan het einde van het studiejaar schrijf je een thuisopdracht. De eerste thuisopdracht gaat over de lesstof die je tot dan hebt behandeld. Het einde van het studiejaar sluit je af met een thuisopdracht dat gaat over de hele inhoud van de lesstof.
Mocht je onverhoopt de thuisopdracht niet halen of niet kunnen maken, dan is er een mogelijkheid tot herkansing. Daar zijn voor ons extra kosten aan verbonden in verband met organisatie en docent. Daarom brengen wij per herkansing € 93,- in rekening.

Praktijkexamen

Aan het einde van het schooljaar lever je het gongformulier van de Body and Mind Methode in. In les 14 maak je het examen eigen vaardigheid van de Body and Mind Methode. Dat betekent dat je in staat bent om de hele oefening goed en zonder hulpmiddelen uit te voeren. In les 15 krijg je een praktijkexamen waarin je 20 minuten lesgeeft.

Certificering

Als je aan alle voorwaarden hebt voldaan en het theorie- en praktijkexamen met succes hebt afgerond, krijg je het certificaat ‘Zhineng Qigong Level 2’.

Vereiste vooropleiding

Zhineng Qigong Level 2.

Vervolgstudie

Na deze 1-jarige opleiding is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgstudie Zhineng Qigong level 3. Meer informatie over deze opleidingen vind je bij Zhingeng Qigong Level 3.

Docenten

Alle docenten verbonden aan Academie Qing-Bai zijn vakbekwaam en didactisch geschoold. Elke docent heeft een eigen praktijk en geeft les vanuit zijn of haar deskundigheid en ervaring.

Anne Hering beoefent Zhineng Qigong sinds 1999. Toen zij Zhineng Qigong leerde kennen, heeft zij er bewust voor gekozen die bewegingsleer te gaan beoefenen en aan zoveel mogelijk mensen door te geven. Geïnspireerd door de jaarlijkse training in China en haar nauwe samenwerking met Chinese Masters is zij erin geslaagd Zhineng Qigong tot het middelpunt van haar werkzame leven te maken. In 2000 richtte zij in Duitsland het Zhigong Instituut op, dat sinds 2006 ook in Nederland actief is. Inmiddels heeft zij samen met het team van het Zhigong Instituut in Europa meer dan 300 leraren gecertificeerd. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Zhineng Qigong leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.

Floor Nelissen realiseerde zich al op jonge leeftijd, dat zij zich bezig wilde houden met de wezenlijke vragen van het leven. “Hoe kan ik het wonder dat het leven is ten volle ervaren?” “Hoe kan ik mijzelf, mijn denken, gevoel en mijn lichaam werkelijk leren kennen?” Floor heeft voor langere tijd in India en Nepal gereisd om meditatie en yoga te studeren en te beoefenen. Met haar man startte zij in 2002 het bedrijf ‘Alles is Goed’. Daar werkt zij als massage- en bewegingstherapeut. Zij begeleidt mensen in het proces van leren en bewust worden van jezelf via het voelen van je lichaam. Zij is gespecialiseerd in het bieden van ruimte om ouders en kinderen onverdeelde aandacht voor elkaar te laten hebben en zo werkelijk contact met elkaar te kunnen laten maken. Sinds 2015 heeft Floor het Zhineng Qigong pad omarmd als een geweldige manier om meer over zichzelf en het leven te leren. Haar ervaring van twintig jaar als docent in combinatie met haar vermogen om individuele processen van deelnemers te begeleiden, gebruikt zij nu om deze liefde met anderen te kunnen delen. Zij geeft Zhineng Qigong lessen in Harderwijk en bij de Qing Bai Academie.