Dr. Pang Ming

Dr. Pang Ming

Pang Ming of Pang He Ming is de grondlegger van Zhineng Qigong Science en de grondlegger van het Huaxia Zhineng Qigong Centre. ‘Pang’ betekent zeer groot of enorm. ‘He’ betekent kraanvogel en ‘Ming’ betekent het geluid dat de kraanvogel maakt als hij vliegt. Deze naam heeft zijn grootmoeder hem gegeven. Zelf heeft hij deze naam veranderd in ‘Pang Ming’ toen hij succesvol Qigong begon te beoefenen. Hier betekent ‘Ming’ dan heel helder. Als je Qigong op een hoog niveau beoefent, zie je alles in hetUniversum net als in een grote spiegel waarin alles reflecteert.

Pang He Ming is op 26 september 1940 in Dingxing (Hebei) geboren. Tijdens zijn kinderjaren werd hij beïnvloed door de traditionele Qigong. In 1958 studeerde hij af aan het ‘Beijing Medical College’ in westerse geneeskunde. Hij begon als arts in Beijing te werken. Hij studeerde Martial Arts en Qigong bij 19 leraren en leerde de Traditionele Chinese Geneeskunde. In Beijing kreeg hij grote bekendheid. Hij vervolgde zijn studie in Qigong en de filosofie erachter. Daarnaast interesseerde hij zich ook voor moderne wetenschappen, filosofie en psychologie. Hij begeleidde zijn patiënten met Qigong en integreerde het gebruik van de geest om ziekten te genezen. In 1976 besloot hij zijn carrière als arts te beëindigen. Hij ging volledig op in zijn studie in Qigong en ontwikkelde de ‘Hunyuan Qi Theorie’. In 1979 richtte hij samen met andere Qigongbeoefenaars en wetenschappers de ‘Beijing Qigong Research Society’ op. Zhineng Qigong werd in 1981 voor het eerst openbaar gemaakt. Sindsdien heeft Zhineng Qigong zich verspreid in heel China en over de rest van de wereld.

In zijn boeken onderscheidt Pang Ming zes levels voor Zhineng Qigong. Voor de eerste drie levels zijn oefeningen uitgewerkt, die in de hele wereld door Zhineng Qigong-leraren worden uitgedragen. Deze oefenvormen zijn gebaseerd op bestaande, soms eeuwenoude, Qigong-oefeningen, gecombineerd met meditatieniveaus gebaseerd op de Zhineng Qigong-theorie.

Dr. Pang Ming heeft in 1988 het ‘He Bei Zhineng Qigong College’ opgericht in Shi Jia Zhuang. Later verhuisde dit centrum naar Qin Huang Dao en werd het ‘Huaxia Zhineng Qigong Training and Research Centre’ genoemd. Omdat het aantal studenten sterk groeide, richtte Dr. Pang Ming het ‘Huaxia Zhineng Qigong Recovery Centre’ in Tang Shan op. Hier legde hij een perfecte basis om Zhineng Qigong voortdurend verder te ontwikkelen. Hij besloot het bewijs te leveren dat zieke mensen alleen al door het beoefenen van Zhineng Qigong genezen konden worden. In het Centrum werkte men niet met medicijnen, maar alleen met Zhineng Qigong, liefde en levensenergie.

Dit centrum werd in het Westen bekend als ‘het medicijnloze ziekenhuis’. Dagelijks kwamen er veel studenten en de methode kon uitgebreid getest en aangepast worden. Waarschijnlijk is het nooit eerder voorgekomen dat een Qigong-vorm zo uitgebreid wetenschappelijk getest is. Zhineng Qigong draagt dan ook de naam ‘slimme’ of ‘intelligente’ Qigong. Zhineng Qigong is door de Chinese overheid uit verschillende Qigong-vormen gekozen tot de meest effectieve vorm van Qigong waarmee je de vitaliteit en gezondheid kunt verbeteren. Om politieke redenen is het centrum in 1999 gesloten en heeft Zhineng Qigong zich vervolgens verspreid over heel China en in de wereld daarbuiten.

Lees in het boek ‘Zhineng Qigong – gids voor een gezonde, vitale en holistische leefstijl’ alles over de achtergronden van Zhineng Qigong!