Het instituut

Qi flows, where the intention goes

Lees verder

Zhigong Instituut Nederland

In 2000 richtte Anne Hering het Zhigong Instituut op. Eerst in Duitsland en in 2006 volgde het Nederlandse Instituut. Samen met het team en de leraren van het instituut verspreidt zij Zhineng Qigong in Europa.

Het instituut in Nederland heeft een uitgebreid programma van ééndaagse workshops, reizen, masterclasses en de opleiding tot Zhineng Qigong leraar in drie talen. De opleiding in Nederland wordt aangeboden in samenwerking met de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing Bai. Het Zhigong Instituut ontvang jaarlijks Chinese gastdocenten die hun kennis over Zhineng Qigong in meerdaagse workshops delen.

Met veel plezier en aandacht dragen we de kostbare kennis van Zhineng Qigong over aan onze studenten. Wij zijn blij dat de Zhigong community groeit en dat steeds meer mensen deze bijzondere Qigongvorm ontdekken.

 

In het oneindige universum is ieder mens het middelpunt…

Lidmaatschap Zhigong Instituut

Als gecertificeerd Zhineng Qigong leraar kun je lid worden van het Zhigong Instituut Nederland. Het lidmaatschap heeft veel voordelen. Naast de praktische en inhoudelijke ondersteuning heb je als lid de mogelijkheid om deel te nemen aan de lerarendates.

De ledencommunity komt twee keer per jaar bij elkaar om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Zhineng Qigong te volgen. Het zijn inspirerende ‘dates’ omdat de leden altijd gemotiveerd zijn om te groeien. De leden verspreiden Zhineng Qigong in het hele land door het geven van lessen en workshops.

 

Als je de manier waarop je naar dingen kijkt verandert, verander je de dingen waarnaar je kijkt.

Interviews

Elke Zhinenger heeft een bijzonder verhaal en zo zijn we op het idee gekomen om deze verhalen in vorm van een interview op te schrijven. Wij interviewen mensen die Zhineng Qigong beoefenen omdat wij benieuwd zijn hoe deze Chinese ‘Lifestyle’ hun leven heeft veranderd.

 

‘Ik voel elke keer dat ik nog niet uitgeleerd ben en dus blijf ik Zhineng Qigong houden als anker in mijn leven.’ – Carol