Zhengti Therapie

Medische Qigong (Zhengti Therapie) wordt erkend als een van de meest geavanceerde systemen voor holistische gezondheid en welzijn. Gedurende vele jaren waren de behandelingen van Medische Qigong verborgen geheimen in China. De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen de verbazingwekkende effecten van deze unieke therapie ontdekt.

Zhengti Therapie is de ideale aanvulling op Zhineng Qigong. Beide vormen werken met Hunyuan Qi en het holistische aspect van Qigong. Omdat Teacher Ning vele jaren in het Huaxia Center heeft geleefd en in het healing department heeft gewerkt, heeft hij veel ervaring met Zhineng Qigong healing.

Op basis van zijn ervaring in het Huaxia Center en vele jaren studie van de Traditionele Chinese Geneeskunde heeft hij Zhengti Therapy, een medische Qigongvorm, ontwikkeld.

Zhengti Therapy by Teacher Ning

Zhengti

Volgens de Zhengti Therapy is er geen gemeenschappelijke standaard voor de definitie van wat gezondheid is. Elke mens heeft een individuele gezondheid in specifieke situaties en tijden van zijn leven. Daarom is het van groot belang dat wij zelf leren hoe de Qi correct door ons lichaam stroomt en hoe wij de Qistroom kunnen reguleren.

  • Zhengti betekent dat de mens één is met het universum. De Qi van de mens en het universum zijn voortdurend met elkaar in wisselwerking.
  • Zhengti houdt in dat we ons altijd richten op het geheel (materie, energie en informatie). De menselijke natuur (human nature) maakt deel uit van ons geheel.
  • Zhengti houdt in dat we tijdens een medische Qigongbehandeling de complete omgeving integreren.

An important meaning of Zhengti is to treat the human body as a whole. (Ning)

Teacher Ning

Teacher Ning geeft al vele jaren les voor het Zhigong Institute. In 2022 hebben wij voor de eerste keer de jaartraining ‘Medical Qigong – Zhengti Therapy’ aangeboden en met heel veel plezier en succes afgerond.

Onze Zhengti Therapy studenten praten over het jaarprogramma…! 

Tussen 1992 tot 1998 woonde en studeerde Teacher Ning in het beroemde Huaxia Center van Dr. Pang Ming, waar hij aan de tweejarige lerarenopleiding deelnam en in het ‘healing department’ werkte. Hij behandelde duizenden patiënten met Qigong Therapie. Nadat het centrum gesloten werd, ging hij door met zijn zoektocht naar zelfhelende therapievormen. Hij studeerde verschillende Qigongstijlen: Emei Qigong, Guilin Qigong, TCM Qigong en ‘inner nature’ Qigong. Hij verdiepte zich ook in de traditionele Chinese Geneeskunde en selfawareness.

Zhengti Therapie is een versmelting van de meest waardevolle componenten van de verschillende Qigongvormen. Het is een prachtige therapievorm die gebaseerd is op meer dan 30 jaar ervaring en ontwikkeling van Teacher Ning in de wereld van Qigong en TCM.

De Introductie ‘Zhengti Therapy’ met Teacher Ning.

Zhengti Therapie Oefeningen

De focus van Zhengti Therapy is vooral gericht op de interne Qiflow tussen de organen en in de meridianen. Naast het intensieve oefenen van chantings, tappings, Guasha en bewegingen werk je ook met je ‘inner nature’.

Volgens de Zhengti Therapie van Teacher Ning, die gebaseerd is op oude traditionele wijsheden uit de medische Qigong, stroomt de Qi aan de rechterkant van het lichaam naar beneden en aan de linkerkant omhoog. De organen die een belangrijke rol spelen in het verloop van een goede Qistroom zijn: de longen, de maag, de galblaas, de nieren, de pancreas en de milt. De circulatie tussen deze organen is optimaal als de Qi aan de rechterkant van het lichaam van de longen door maag en galblaas naar de nieren stroomt en daarvandaan aan de linkerkant van het lichaam omhoog door de milt en de pancreas terug naar de longen stroomt.

Beoefen een Healing Hour met Teacher Ning! 

Inner nature

De ‘inner nature’ is iets wat we van onze ouders krijgen. Het gedrag van de ouders tijdens de zwangerschap en hun ‘inner nature’ bepaalt de ‘inner nature’ van het kind. De ouders geven niet alleen hun DNA aan hun kinderen, maar ook deze ‘geconditioneerde natuur’. Dat is volgens Teacher Ning ook de reden waarom alle kinderen anders zijn. Hij gebruikt de vijf elementen om uit te leggen hoe deze geconditioneerde natuur de gezondheid van mensen beïnvloedt.

Tijdens de jaaropleiding onderzoek je welke ‘inner nature’ volgens de vijf elementen bij jou past en hoe je een yin nature kunt transformeren in een yang nature. Een yin nature kan de vrije Qistroom negatief beïnvloeden. Een yang nature activeert de vrije Qistroom. Het is dus van belang dat wij naast Qigongoefeningen ook analyseren welke ‘inner nature’ onze Qistroom beïnvloedt, zodat wij integraal kunnen kijken naar lichaam, qi en geest.

Focus on what goes right in the body! (Ning)