Christine Hullegie

Christine Hullegie

Christine Hullegie

Beroep:
Eigenaresse van Sisters in Lingerie

Zhineng Qigong sinds:
2013

Geboortedatum:
4 april 1969

Website:
www.sistersinlingerie.nl

Christine Hullegie is sinds 1999 mede-eigenaresse van een lingeriezaak in Epe. Zestien jaar geleden nam zij samen met haar zus Marieke de zaak over van haar ouders. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot dé lingeriespeciaalzaak van de Veluwe en voeren ze ook een webshop onder dezelfde naam.

Waarom heb je ervoor gekozen om Zhineng Qigong te gaan beoefenen?

Voordat ik begon met het beoefenen van Zhineng Qigong was ik onrustig in mijn lichaam en in mijn hoofd. Ik had behoefte aan meer rust en meer pauzes voor mezelf. Toen kwam jij in de winkel. Mijn zus, die wist dat jij Zhineng Qigonglessen geeft, zei: ‘Ga maar eens bij Anne kijken.’ Tijdens de eerste les bij jou had ik meteen een goed gevoel en daarom ben ik bij jou terechtgekomen.

Ik heb weleens aan een yogaweekend meegedaan en dat vond ik ook fijn, maar ik voel me toch prettiger bij Zhineng Qigong. Vooral de staande oefeningen vind ik prettig en het is makkelijker om het thuis te doen. De oefeningen zijn heel praktisch en daar houd ik van. Zo kan ik op een makkelijke manier mijn hoofd leeg maken.

Kun je de informatie die je in de lessen krijgt toepassen in je leven als eigenaresse van een lingeriezaak in Epe?

Jazeker. Wat ik onder andere leer van Zhineng Qigong is het inlassen van pauzes. Het is heel logisch en eigenlijk weet je het al wel, maar op de een of andere manier schiet het er vaak bij in. Tijdens de oefeningen vertel je er regelmatig over. Ik merk dat een pauze net is als een kleine vakantie. Na een vakantie voel je je lekkerder, ontspannen en zie je er beter uit. En als je ook in je dagelijks leven meer rust inbouwt, dan gaat het allemaal makkelijker. Dat doet Zhineng Qigong met mij. Ik let er ook op dat ik de oefeningen die ik op maandagavond geleerd heb, in de loop van de week regelmatig doe. Het staan alleen al vind ik rustgevend en heerlijk. Het heeft een positief effect op de rest van de dag. Ik ben ook blij dat de lessen op maandagavond zijn. Dat is mijn aftrap voor de week en het zet me meteen in de relax-stand. Ik heb het gevoel dat ik dan de hele week meer ontspannen ben.

Zhineng Qigong bestaat niet alleen uit oefeningen, het is ook een levensstijl. Voel jij dat ook zo?

Ik besef wel dat de ontspanning niet alleen tijdens de oefeningen aanwezig is. Inmiddels ga ik ook bewust zitten om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken, zonder tegelijkertijd met iets anders bezig te zijn. Door jouw lessen leer ik de dingen bewuster te doen. Ook mijn eetpatroon is veranderd. Door het beoefenen van Zhineng Qigong leer je bewuster met je lichaam omgaan.

In de winkel ben je vooral met de buitenkant van een persoon bezig. Heb je ook momenten dat je dieper in gesprek raakt met een klant en je kennis over het belang van een gezonde ‘binnenkant’ deelt?

Ik heb heel leuk werk omdat ik mensen blij maak. Wij verkopen in een lingeriezaak een ‘intiem’ product en mensen geven zich soms letterlijk bloot in de paskamer. Dat opent ook de binnenkant van een mens en zo ontstaan mooie gesprekken. Als een klant blij uit de paskamer komt, zie je een verandering en daar word ik dan weer blij van. Afhankelijk van de behoefte van de klant ontstaan er ook weleens diepere gesprekken. Door mijn eigen groei en ontwikkeling kan ik er nu ook beter op ingaan. Daar speelt Zhineng Qigong een rol in en ik vertel er ook over in de winkel. Want ik voel dat als ik een ‘gestresste’ klant in de winkel op een ontspannen manier kan helpen, er een mooie, onthaastende wisselwerking ontstaat.

 

Interview: Anne Hering, Foto’s: Jan Paasman