Nynke Roukema

Nynke Roukema

Na een studie als chemisch technoloog en een carrière in het bedrijfsleven – aanvankelijk in de techniek, al snel in ontwikkeling van mensen en hun effectiviteit – begon zij in 2004 een praktijk in training en coaching. Daarin draaide het om hoe mensen en teams beter in hun vel komen te zitten en zo met meer plezier en effect hun werk kunnen doen. De methodieken en theorieën die zij daarbij aanwendde kenmerkten zich door een logische en wetenschappelijke basis. Zeg maar de chemie in en tussen de mens. Haar aandacht richtte zich steeds meer op de diepere niveaus in mensen.
Na lange tijd Tai Chi beoefening, begon ze in 2011 met Zhineng Qigong. Die oefeningen en theorie vormen sindsdien haar belangrijkste bron van inspiratie, gezondheid en begeleidingswerk. Sinds 2017 richt zij zich helemaal op zhineng qigong in de vorm van bestuderen, beoefenen en begeleiden. Ze heeft met Henk van Straaten het boek “hunyuan entirety theory” uit het Engels in het Nederlands vertaald om dit toegankelijker te maken.
Sinds 2020 is ze actief betrokken bij het instituut met de ontwikkeling van nieuwe programma’s als de Health Gong en de medical qigong opleiding.
Nynke: van jongs af aan ben ik geboeid door de magie van het leven. Hoe zit het in elkaar? Hoe kun je helen? Zowel in exacte zin als in metafysische zin. Zhineng Qigong vormt voor mij de eindeloze bron om met deze vraag uit te putten.