Zhengti Therapie

Zhengti Therapie

Medische Qigong (Zhengti Therapie) wordt erkend als een van de meest geavanceerde systemen voor holistische gezondheid en welzijn. Gedurende vele jaren waren de behandelingen van Medische Qigong verborgen geheimen in China. De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen de verbazingwekkende effecten van deze unieke therapie ontdekt. Zhengti Therapie is de ideale aanvulling op Zhineng Qigong. Beide vormen werken met Hunyuan Qi en het holistische aspect van Qigong. Omdat Teacher Ning vele jaren in het Huaxia Center heeft geleefd en in het healing department heeft gewerkt, heeft hij veel ervaring met Zhineng Qigong healing. Op basis van zijn ervaring in het Huaxia Center en vele jaren studie van de Traditionele Chinese Geneeskunde heeft hij Zhengti Therapy, een medische Qigongvorm, ontwikkeld.

ZHENGTI

Volgens de Zhengti Therapy is er geen gemeenschappelijke standaard voor de definitie van wat gezondheid is. Elke mens heeft een individuele gezondheid in specifieke situaties en tijden van zijn leven. Daarom is het van groot belang dat wij zelf leren hoe de Qi correct door ons lichaam stroomt en hoe wij de Qistroom kunnen reguleren.

  • Zhengti betekent dat de mens één is met het universum. De Qi van de mens en het universum zijn voortdurend met elkaar in wisselwerking.
  • Zhengti houdt in dat we ons altijd richten op het geheel (materie, energie en informatie). De menselijke natuur (human nature) maakt deel uit van ons geheel.
  • Zhengti houdt in dat we tijdens een medische Qigongbehandeling de complete omgeving integreren.

TEACHER NING

Teacher Ning geeft al vele jaren les voor het Zhigong Institute. Afgelopen jaar hebben wij voor de eerste keer de jaartraining 2022 ‘Medical Qigong – Zhengti Therapy’ aangeboden en met heel veel plezier en succes afgerond.

Kijk hier voor films over de ervaringen van onze studenten! 

Tussen 1992 tot 1998 woonde en studeerde Teacher Ning in het beroemde Huaxia Center van Dr. Pang Ming, waar hij aan de tweejarige lerarenopleiding deelnam en in het ‘healing department’ werkte. Hij behandelde duizenden patiënten met Qigong Therapie. Nadat het centrum gesloten werd, ging hij door met zijn zoektocht naar zelfhelende therapievormen. Hij studeerde verschillende Qigongstijlen: Emei Qigong, Guilin Qigong, TCM Qigong en ‘inner nature’ Qigong. Hij verdiepte zich ook in de traditionele Chinese Geneeskunde en selfawareness.

Zhengti Therapie is een versmelting van de meest waardevolle componenten van de verschillende Qigongvormen. Het is een prachtige therapievorm die gebaseerd is op meer dan 30 jaar ervaring en ontwikkeling van Teacher Ning in de wereld van Qigong en TCM.

Kijk hier naar de introductie ‘Zhengti Therapy’ met Teacher Ning.

ZHENGTI THERAPIE 

De focus van Zhengti Therapy is gericht op:

  • inner nature
  • Qigongoefeningen en Qiflow tussen de organen en in de meridianen en
  • healing.

Om dit te verduidelijken gebruiken we het beeld van een boom: de wortels staan voor onze ‘inner nature’. Dat is de basis van alle Qigongbeoefening. Hoe dieper de wortels, hoe steviger het fundament is. De stam van de boom staat voor de oefeningen (Qigong) en de Qistroom. Bij Zhengti Therapy gaat het dan over het versterken van het onderste Dantian en de benen door oefeningen zoals de Tiger Foot Walk en Guasha. In dit deel hoort ook de vrije Qistroom tussen de organen, die we door middel van mudra’s, chantings, bewegingen en meditatie activeren. De takken van de boom staan in Zhengti Therapy voor de diagnose en healing. Dit omvat individuele healingsessies, groepshealing, healing op afstand en ook Feng Shui. Het ontwikkelen van bewustzijn is belangrijk voor de complete boom.

Beoefen een Healing met Teacher Ning! 

INNER NATURE

De ‘inner nature’ is iets wat we van onze ouders krijgen. Het gedrag van de ouders tijdens de zwangerschap en hun ‘inner nature’ bepaalt de ‘inner nature’ van het kind. De ouders geven niet alleen hun DNA aan hun kinderen, maar ook deze ‘geconditioneerde natuur’. Dat is volgens Teacher Ning ook de reden waarom alle kinderen anders zijn. Hij gebruikt de vijf elementen om uit te leggen hoe deze geconditioneerde natuur de gezondheid van mensen beïnvloedt.

Tijdens de jaaropleiding onderzoek je welke ‘inner nature’ volgens de vijf elementen bij jou past en hoe je een yin nature kunt transformeren in een yang nature. Een yin nature kan de vrije Qistroom negatief beïnvloeden. Een yang nature activeert de vrije Qistroom. Het is dus van belang dat wij naast Qigongoefeningen ook analyseren welke ‘inner nature’ onze Qistroom beïnvloedt, zodat wij integraal kunnen kijken naar lichaam, qi en geest.