1-jarige vernieuwde basisopleiding vanaf 24 september 2022 in Amersfoort – VOL

1-jarige vernieuwde basisopleiding vanaf 24 september 2022 in Amersfoort – VOL

1-jarige vernieuwde basisopleiding vanaf 24 september 2022 in Amersfoort – VOL

Het basisjaar is een unieke kans om gestructureerd Level 1 en delen van Level 2 aangeleerd te krijgen. Naast het leren van krachtige Zhineng Qigong oefeningen maak je in het eerste jaar kennis met de Hunyuan Heelheidtheorie van Dr. Pang Ming. Ook leer je hoe je de principes van de Hunyuan Heelheid theorie toe past in de oefeningen. Je leert hoe je de oefeningen door kunt geven. Voorts kun je doorstromen naar het tweede jaar om gecertificeerd te worden tot Zhineng Qigong Health Coach.

Datum: 24/09/2022 t/m 03/06/2023

Tijd: 12:00 - 18:00

Kosten: € 2085,- inclusief studiemateriaal, 2 theorie en 1 praktijkexamen

Locatie: Berghotel in Amersfoort

Docent: Anne Hering en Floor Nelissen

Lesmateriaal: een uitgebreide handleiding over de theorie van Zhineng Qigong

Praktische informatie:

Het Zhigong Institute organiseert de opleiding al sinds 2008 in samenwerking met de Academie Qing Bai.

18 zaterdagen
Taal: Nederlands
Geen specifieke vooropleiding vereist

Digitale live les
In studiejaar 2022-2023 zijn de lessen van Zhineng Qigong zowel fysiek als digitaal te volgen. De fysieke lessen vinden plaats op onze vaste leslocaties in Amersfoort en Nijmegen. De digitale les kan via een livestream worden gevolgd tijdens de eerste dag van de lescyclus (zaterdagen in Amersfoort). Er zijn enkele lessen die niet digitaal te volgen zijn. Hierom kun je je niet inschrijven voor de digitale les van deze opleiding. Kies een locatie naar keuze waar je de lessen fysiek wilt volgen. Aan het begin van het schooljaar ontvang je verdere informatie over welke en hoe je een les digitaal kan volgen. Heb je vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel deze opleiding:

Ja! Ik meld me graag aan voor de opleiding:

"1-jarige vernieuwde basisopleiding vanaf 24 september 2022 in Amersfoort – VOL"

Reis/Opleiding
Bezig met versturen

Meer info:

Tijdens het basisjaar kom je 18 keer bij elkaar en werk je vooral aan je eigen gezondheid, well-being en persoonlijke groei. In het basisjaar beoefenen we de methodes van Zhineng Qigong Level 1: ‘Lift Chi up Pour Chi down’, ‘Three Centers Merge’, ‘Squats’, ‘La Chi’ en de Health Gong Volume 1. Ook maak je vast kennis met een aantal oefeningen van de Body & Mind Methode (Zhineng Qigong Level 2). Je krijgt een uitgebreide handleiding over de theorie van Zhineng Qigong, zodat je niet alleen de oefeningen leert, maar ook de theorie achter de Zhineng Qigong ontdekt en je eigen kunt maken. De theoretische onderbouwing is even belangrijk als het goed uitvoeren van de bewegingen.

Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?

  • Je wilt meer leren over de achtergronden van Qigong en Zhineng Qigong.
  • Je wilt je de basismethodes uit Level 1 en delen van Level 2 van Zhineng Qigong eigen maken.
  • Je wilt kennis maken met de essentie van de Hunyuan Heelheid theorie van Dr. Pang Ming.
  • Je wilt je eigen gezondheidsniveau en welzijn verbeteren.
  • Je wilt leren hoe je deze Qigongleer door kunt geven.

Wat zijn de voordelen van Zhineng Qigong?

  • Bij Zhineng Qigong ligt de nadruk op rustige dynamische oefeningen. Bewegen is belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Voor een beginnend student is het makkelijker om direct actief te bewegen om zo het concentratievermogen te verbeteren. Meer rust komt als Qi en bloed vrij door het lichaam stromen.
  • Concentratie en focus zijn belangrijke tools bij het beoefenen van Zhineng Qigong. Het is belangrijk om je geest door eigen initiatief creatief te benutten.
  • Zhineng Qigong is veel meer dan een bewegingsleer. Door het toepassen van de wetten van de natuur die de basis vormen van de Hunyuan Heelheid theorie kun je actief werken aan een gezonde leefstijl.
  • Zhineng Qigong Level 1 wordt beoefend om de uitwisseling van de interne- en externe Qi te stimuleren, tevens om voldoende Qi in en om het lichaam te verzamelen. Door de uitwisseling van de interne- en externe Qi kan het lichaam meer Hunyuan Qi opnemen en ervaar je een verbetering van jouw vitaliteit.

Thuisstudie

praktijk
In het eerste jaar zul je dagelijks 20 – 30 minuten met de praktijk van Zhineng Qigong bezig zijn waarin je voornamelijk met de gongs aan de slag gaat. Een gong betekent dat je 100 dagen achter elkaar dezelfde methode beoefent. In het basisjaar werk je aan drie gongs: De eerste gong die je doet, is de ‘Lift Chi Up Pour Chi Down Methode’. Een ‘Lift Chi Up Pour Chi Down’ voor een beginnend student duurt ca. 20 minuten. Er zijn voldoende hulpmiddelen (films en audio files) om je in het begin te ondersteunen. Je gaat door met een gong van de ‘Squats’ en de ‘Three Centers Merge.’ De gongformulieren lever je aan het einde van het schooljaar samen met je portfolio in.

theorie
Van jou als student verwachten we dat je het opgegeven lesmateriaal voorafgaand aan de les bestudeert. Hierdoor kunnen we in de les de stof verder verdiepen.
De tijd die je er gemiddeld aan besteedt, is uiteraard per persoon verschillend. Gemiddeld ben je 1 á 2 uur bezig per les.

Studiemateriaal

Verplicht

  • Al het verplichte benodigde lesmateriaal voor de opleiding Zhineng Qigong wordt verstrekt door de opleiding.

Aanbevolen boeken

Aanbevolen films

Theorietentamen en -examen

Na de eerste helft van het studiejaar maak je een theorie tentamen dat gaat over de lesstof die je tot dan hebt behandeld. Het einde van het studiejaar sluit je af met een examen. Het examen gaat over de hele inhoud van de lesstof. Het examen vindt plaats in de vorm van het schrijven van een verslag. Je mag examen doen als je minimaal 80% van de lessen hebt gevolgd.

Praktijkexamen

Aan het einde van het basisjaar lever je de gongformulieren van de ‘Lift Chi up Pour Chi down’, de ‘Three Centers Merge’ en de ‘Squats’ en in. In les 16 en 17 beoordelen we je eigen vaardigheid van de basisoefeningen.

Certificering

Bij voldoende resultaat van alle onderdelen, wordt het certificaat ‘Zhineng Qigong de basis’ uitgereikt.

Vereiste vooropleiding

Geen specifieke vooropleidingseisen.

Vervolgstudie

Om door te kunnen stromen naar het vervolgjaar Zhineng Qigong Health Coach, dien je tijdens het basisjaar een les- en begeleidingsplan te schrijven waarin je verslag legt van 3 lessen/sessies. Na het afronden van het basisjaar, kun je als Qigong coach en leraar in de opleiding je eerste cliënten en leerlingen begeleiden. In dit vervolgjaar gaan we dieper in op de methodes van Level 2 en leer je hoe je de oefeningen door kunt geven.

Docenten

Al onze docenten zijn vanzelfsprekend vakbekwaam en didactisch geschoold. Elke docent heeft een eigen praktijk en geeft les vanuit zijn of haar deskundigheid en ervaring.

Ancient China quote

The form of the body is constantly changing, because it is nothing but the manifestation of Qi.

Ancient China